Rendezvényzenész

A BULI jó zene nélkül olyan, mint a rózsa illat nélkül!

Kapcsolat

Üzemeltető:
Bertalan Péter

Stúdió-Iroda:
 
9144 Kóny, Béke u. 12.

Telefon: +36/30-95-70-400

Hétköznap:
09:00 - 19:00-ig:

Vasárnap:
14:00 - 19:00-ig

E-mail:
petersakkordeon@gmail.com

Egy lakodalom költségei

Mennyibe kerülhet egy lakodalom?

Van, aki kislány kora óta a tökéletes esküvőre vágyik és ezért hajlandó akár adósságba is verni magát, leendő családját. Egy menyasszony nagyon könnyen fel tudja tornászni a költségeket. Ha minden kiadást összeadunk az eseményt követően, szinte biztosan milliós összeg lesz a végeredmény.

A tökéletes esküvő igen csak drága mulatság, és igen sok mindenről le kell mondania annak, aki spórolni szeretne a nagy eseményen. Milyen tételekkel számoljunk, egy átlagos esküvő során?

A ruha

Árak tekintetében a szalonok igen széles skálán kínálják a ruhákat azoknak a menyasszonyoknak, akik csak bérelni szeretnék a ruhát.

Egy nem besárgult és láthatóan nem viseltes trendi darab bérlési költsége 100 és 200 ezer forint között mozog, ehhez érdemes még hozzávenni a fátyol és ha lesz templomi szertartás, egy boleró költségét is, pluszban nem szabad megfeledkezni a kaucióról, ami minimálisan 50 ezer forint körül mozog.

Ehhez jön még a cipő, a kiegészítők, a kistáska, menyecskeruha.

A vőlegény ceremóniaöltöny bérlésének az ára vetekszik a menyasszonyi ruháéval, így érdemes szétnézni egy férfi öltönyszaküzletekben, hisz egy jó öltönyt később is ügyesen lehet hasznosítani. Nyakkendővel, inggel, mellénnyel együtt 80-100 ezres összeggel számolhatunk. Itt is számolnunk kell egy pár új cipővel.

A gyűrűk

Ha gyémánt kísérő gyűrűben nem is gondolkodik a vőlegény, a karikagyűrűt nem lehet kihagyni a költségvetésből. Az év elején megrendezésre kerülő esküvői kiállításokon komoly kedvezménnyel rendelhetők meg az ékszerek, a ruhák.

A gyűrük ára természetesen méret és anyagfüggő, de egy egyszerűbb kőberakás nélküli változat kedvezménnyel együtt is belekerülhet 110 ezer forintba.

 

A lakodalom

Egy 2017-ben rendezendő vacsoránál legalább 5000 ft/ fős költséggel kell számolni, egy all inclusive italfogyasztás pedig pluszban 4500 ft/fő, a végösszeg innentől kezdve tetszőlegesen bővülhet egy esetleges állófogadással a szertartás előtt.

Előfordulhat, hogy a süteményt nekünk kell beszerezni, mely a vendégek számától függően  40-50 ezer forint, amiben természetesen nincs benne az esküvői torta ára, ami 35 ezer forinttól indul.

Aki az idén szeretne trendi esküvőt, a szertartás utáni vendéglátást szabadtérre, erdőbe, parkba, vízpart mellé szervezi.

Amin nem lehet spórolni

Városháza és templom. A polgári szertartás hétköznap ingyenes, hétvégén 15 ezer forintba kerül, ha pedig külső helyszínen szeretnénk esküdni, akkor számolni kell az anyakönyvvezető kiszállási díjával, mely 40 ezer forint körül mozog.

A templomi esketés alkalmával számolnunk kell a jegyesoktatással, a kórus vagy kántor díjával, stóladíjjal ezek kb. 15-35 ezer forintba is belekerülhetnek.

A dekoráció

Leginkább a dekoráción lehet a legtöbbet spórolni, és/de ez az a tétel, ahol a határ a csillagos ég. A virágok ára a leghúzósabb, körülbelül 140 ezer forintból lehet kihozni a fogadás virágait, mely a kitűzőktől, a menyasszonyi csokron át, a templomdíszítésig mindent magába foglal.

Ha tematikus esküvőkben gondolkodunk, akkor a virágokon kívül egyéb dekorációs kellékekre is szükségünk lehet, főleg ha az idén divatos, vintage, bohém és indusztriális vonalat szeretnénk követni. Nem feltétlenül kell dekoratőrt fogadnunk, sok cég foglalkozik kellékek kölcsönzésével, de itt is kaucióval kell számolnunk.

Zene, vőfély (ceremóniamester) fotós

Nem mindenki ragaszkodik a vőfély személyéhez, de ha szeretnénk, hogy valaki kézben tartsa az eseményeket, akkor a vőfély elengedhetetlen. Ugyanez a helyzet a zenészekkel, dj-vel, fotóssal.

Hogy ne ezzel kelljen foglalkoznunk egész este, érdemes profikra bízni a fotózást, és a szórakoztatást.

Egy profi vőfély vagy ceremóniamester tiszteletdíja 60 és 150 ezer forint között mozog, egy esküvői DJ is elkér kiszállással együtt 110 ezer forintot.

A fotós sem lesz aprópénz, minimum 100 ezer forintos költség, ha azt szeretnénk, hogy egész nap rendelkezésünkre álljon.

Ha zenekarban gondolkodunk, az összeg hatványozódhat.

A jó és felejthetetlen hangulatot elérni többféle megoldással is lehet, (itt most nem a szélsőséges eszközökre gondolok!) A szuper hangulat legköltséghatékonyabban akkor elérhető, ha egy profi zenészt bízunk meg, aki mindenre odafigyelve, együttműködik a vőféllyel, fotóssal, és persze leginkább az új házaspárral... Nekik sem mindegy, hogy egy sokfős bandát kell kezelni, (etetni, itatni...) vagy csak egy olyan zenészt, akivel pillanatok alatt meg tudják értetni magukat, és a kívánságaikat profin és azonnal teljesíti...

Ennek előnyös indokairól, szívesen küldök tájékoztatót!